Bokashi Starter
De effectieve micro-organismen in de Bokashi-starter zorgen ervoor dat het afval niet rot maar fermenteert.
Bokashi : Japanse naam voor de gisting van biologisch afbreekbare producten.
Gewicht : 2 kg
Algemeen :
Iedereen kan Bokashi maken van het biologisch afbreekbare afval van de keuken en / of tuin door een kleine beetje Bokashi-starter toe te voegen. Gebruik bij voorkeur met een Bokashi-emmer (wordt apart verkocht).
Voordelen :
Tijdens een goede gisting rot niets en zijn er geen slechte geuren. Er ontwikkelt zich een kostbare substantie (* the juice bokashi).
In tegenstelling tot traditionele compost blijft de voedingsenergie van Bokashi LFJ (groente-fruit-tuin) behouden. The Bokashi biedt
•gunstig voedsel voor het bodemleven.
• een ontgiftende werking voor de bodem.
• een omgeving die bevorderlijk is voor alle micro-organismen.
• snelle beschikbaarheid van voedingsstoffen voor planten.
Gebruik :
Voorbereiding
1. Snijd het biologisch afbreekbare afval (groenten, fruit en tuin) in kleine stukjes (max 5x5cm).
2. Strooi een kleine hoeveelheid Bokashi-starter onderin de emmer.
3. Doe een laag vers gesneden afval in de emmer.
4. Strooi opnieuw een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op het afval.
6. Druk goed om de lucht te verwijderen.
7. Herhaal dit proces totdat de emmer vol is.
8. Evacueer het sap dagelijks uit de bodem van de emmer.
9. Laat de vuilnis in de emmer liggen gedurende minimaal 2 weken.
10. Bokashi is klaar als je een zoetzure geur ziet. Biologisch afbreekbaar afval is nauwelijks veranderd qua structuur en volume.
11. Nu kun je de Bokashi rechtstreeks mengen met de grond door te harken of toevoegen aan de traditionele compost voor later gebruik.
* Het sap van Bokashi kan worden gebruikt als plantenbemesting voor allerlei soorten planten, in een dosering van 1/100. Bewaar het sap niet. In de toilet / afvoerpijpen vermindert Bokashi-sap het gevaar van obstructie en worden onaangename geuren verwijderd.
Specifieke referenties
- ean13
- 8717677720040
Je bent misschien ook geïnteresseerd in